Voorbeeld: Land- en Bosbouw

Uw medewerker plantsoenendienst houdt openbare parken en tuinen bij. Bij snoei- graaf- en rooiwerk kunnen gemakkelijk wonden ontstaan met als gevolg contact met grond.

bedrijfs vaccinaties De bron van infectie met tetanus is meestal contact met stof, straatvuil of mest van dieren (vooral paardenmest). Sporen of bacteriën komen via een defect in huid of slijmvliezen in het weefsel terecht. Tetanus kan ook optreden bij kleine prikverwondingen zoals die bijvoorbeeld ontstaan tijdens tuinieren. Veel gevallen van tetanus ontstaan juist als gevolg van dergelijke kleine verwondingen omdat mensen met grotere wonden doorgaans tegen tetanus worden ge(re)vaccineerd. Ook een beet van een dier kan leiden tot tetanus. Het is dus zeker de moeite waard uw mensen hiertegen te beschermen. Dit kan met 1 injectie, mits zij als kind al een D(k)TP basisvaccinatieserie ontvingen.

Een ander risico dat bij onderhoud van plantsoenen in de grotere steden kan spelen is besmetting met hepatitis B door prikverwondingen met achtergelaten spuiten van drugsgebruikers. De besmettingskans na een prikaccident met een besmette holle naald wordt geschat op 1-31%, afhankelijk van hoeveel virus er in het bloed aanwezig was (bloed van degene van wie de naald afkomstig is). Ofschoon zeldzaam kunnen de gevolgen ernstig zijn. In 5-10% van de gevallen kan de ziekte chronisch worden. Verschijnselen bestaan uit weken tot maanden moeheid, geelzucht, misselijkheid, buikpijn, soms koorts en jeuk. Met een korte serie vaccinaties kunt u uw werknemers in de meeste gevallen voor hun hele leven tegen deze ziekte beschermen.

In uw bedrijfstak komt dit meestal neer op:

  • DTP (geldigheid 10 jaar)
  • Hepatitis B (geldigheid 25 jaar na 3x)

Bedrijfsprik is een landelijke organisatie van huisartsenpraktijken in samenwerking met ambulante verpleegkundigen. Hierdoor kunnen we groepen medewerkers op uw bedrijf vaccineren maar we kunnen uw medewerkers ook in de buurt van hun woonplaats laten vaccineren. Bedrijfsprik is met name actief in: gezondheidszorg, onderwijs, hulpdiensten, reizigers (zakelijk / student), transport & scheepvaart, dienstverlening en land- en bosbouw.

Heeft u het vaccinatie programma op uw bedrijf gemist? Of maakt u als medewerker liever een afspraak op een tijdstip dat u het beste uitkomt? Dat kan bij Bedrijfsprik! 

Bedrijfsprik heeft 80 locaties verspreid over het land waar u via deze website een afspraak mee kunt maken. 

bedrijfsprik-logo
Copyright © 2015 Bedrijfsprik Nederland, alle rechten voorbehouden. Bedrijfsprik is aangesloten bij de LCR en onderdeel van Reisprik. Webdesign Tinstone Ede