Voorbeeld: Hulpdiensten

Personeel werkzaam in de opvang en verzorging van (zwerf)dieren van diverse pluimage. Een angstig of onrustig dier kan bijten of krabben.

bedrijfs vaccinaties De bron van infectie met tetanus is meestal contact met stof, straatvuil of mest van dieren (vooral paardenmest). Sporen of bacteriën komen via een defect in huid of slijmvliezen in het weefsel terecht. Ook een beet van een dier kan leiden tot tetanus. (bron: RIVM) Het risico op tetanus is in Nederland algemeen bekend en bescherming daartegen ligt voor de hand. Minder voor de hand ligt misschien het risico op rabiës (hondsdolheid) bij bijten, krabben of zelfs likken van een wondje op uw hand of de hand van uw personeel. In principe is de kans om met een rabide dier in contact te komen in Nederland minimaal. Echter, soms worden dieren meegenomen vanuit het buitenland.

Bij (zwerf-) en gevonden dieren is de afkomst vaak onduidelijk. Eén injectie met tetanustoxoid of een DTP kan het risico op tetanus voor 10 jaar afdekken. Een korte basisvaccinatie van drie keer tegen rabiës, met een eenmalige herhaling na een of twee jaar kan ook dit risico afdekken voor langere tijd. Het is telkens een individuele afweging of u na een bijtincident rabiës moet uitsluiten of niet. Om dit te voorkomen is basisvaccinatie en of herhaling een overweging waard.

In de dienstverlening adviseren wij minimaal:

  • Hepatitis A (geldigheid 25 jaar na 2x)

Bedrijfsprik is een landelijke organisatie van huisartsenpraktijken in samenwerking met ambulante verpleegkundigen. Hierdoor kunnen we groepen medewerkers op uw bedrijf vaccineren maar we kunnen uw medewerkers ook in de buurt van hun woonplaats laten vaccineren. Bedrijfsprik is met name actief in: gezondheidszorg, onderwijs, hulpdiensten, reizigers (zakelijk / student), transport & scheepvaart, dienstverlening en land- en bosbouw.

Heeft u het vaccinatie programma op uw bedrijf gemist? Of maakt u als medewerker liever een afspraak op een tijdstip dat u het beste uitkomt? Dat kan bij Bedrijfsprik! 

Bedrijfsprik heeft 80 locaties verspreid over het land waar u via deze website een afspraak mee kunt maken. 

bedrijfsprik-logo
Copyright © 2015 Bedrijfsprik Nederland, alle rechten voorbehouden. Bedrijfsprik is aangesloten bij de LCR en onderdeel van Reisprik. Webdesign Tinstone Ede